az igazság Kardja

*

Sabia intelectului

Dușmanul, scepticul, misionarul și galeriile lor vor continua să behăie că „islamul s-a răspândit prin sabie”, dar vor evita răspunsul întrebării – – CINE L-A MITUIT PE CARLYLE?

În anul 1850, când Carlyle îl apăra pe Muhammad ﷺ și respingea acuzația „sabiei”, nu exista nimeni care să-l poată mitui. Întreaga lume islamică era cvasi-îngenuncheată iar țările musulmane erau subjugate de creștini. Persia, Afghanistan și Turcia erau singurele puteri islamice independente; în acea epocă nu se găseau bogății de cheltuit pentru cumpărarea savanților și încă nu existau petro-dolari mituitori.

Dar acest raport de forțe provine dintr-un trecut îndepărtat.

Drept urmare cum poate fi descrisă contemporaneitatea?

Islamul-mileniului-trei este religia cu cea mai rapidă răspândire, inclusiv în geografii precum insulele britanice sau continentul american; mai mult, se povestește că în Marea Britanie „sunt mai mulți musulmani decât metodiști”.

Să continuăm cu întrebarea: care sabie?

„SABIA ÎNTR-ADEVĂR (Carlyle) dar sabia intelectului! și împlinirea unei Profeții:

48:28

El este Cel ce l-a trimis pe mesagerul Său cu Călăuzirea şi Legea Adevărului ca să fie aduse deasupra tuturor legilor. Allah este îndeajuns ca Martor.

Soarta islamului este, așadar, predestinată printr-o tălmăcire indubitabilă: islamul va birui, întregi și stăpâni toate religiile.

Cuvântului dīn (mod de viață) îi este atribuit sensul de „întregire” și „biruire” a tuturor formelor de credință existente, fie acestea hindusim, budism sau creștinism, iudaism, comunism, per-ansamblu toate „ismurile”.

Este destinul hărăzit religiei lui Allah; precum Sfântul Coran reiterează în 61:9:

El este Cel ce l-a trimis pe profetul Său cu călăuzirea Sa, adevărata Lege, ca să o aşeze deasupra tuturor legilor în pofida necredincioșilor

A se observa adăugirea: în pofida necredincioșilor.

Triumful islamului

Islamul va birui.

Este promisiunea lui Allah iar promisiunea Sa este adevărată.

Însă cum?

Prin sabie?

Nu! Nici măcar prin laser!

Sfântul Coran interzice forța și violența întru credință.

Dar totuși versetele profețesc biruința islamului pe pământ.

Iată, triumful gândirii islamice se manifestă și preia întâietate în lume asupra celorlalte ideologii și doctrine; desigur, nu-întru-totul în numele islamului ci al reformării și renașterii, ideatica islamică este integrată în varii școli de gândire. Multe concepte pur islamice, înainte necunoscute lumii, sau împotriva cărora oamenii luptau cu vehemență, au devenit treptat parte din modul lor de viață.

Idei precum:

Frăția omului

Abolirea castelor și inferiorității

Drepturile femeilor

Deschiderea lăcașelor de cult tuturor

Interzicerea intoxicanților

Conceptul pur al Singularității divine

etc, etc.

Să întrebăm oricare teist, politeist, panteist, trinitar; în câți Zei crede?

Vor răspunde: într-UNUL; iată INFLUENȚA purității monoteiste a islamului.

„Crezul lui Mahomed este absolvit de orice suspiciuni sau ambiguități iar Koranul este mărturia glorioasă a unicității divine.”

[Gibbon, Decline and Fall of the Roman Empire]

Verdictul orientaliștilor nemusulmani

Toți apărătorii lui Muhammad care au vorbit împotriva falsei teorii a răspândirii religiei prin sabie au fost occidentali.

Dar să ilustrăm cuvintele unor orientaliști nemusulmani în acest subiect:

„Cu cât studiez mai mult cu atât descopăr că puterea islamului nu este în sabie.”

[Mahatma Gandhi, în Young India]

„Ei (criticii lui Muhammad) percep foc în locul luminii, urâțenie în locul binelui. Ei distorsionează și prezintă fiecare calitate benefică precum mari vicii; le reflectă propria depravare […] Criticii sunt orbi. Ei nu pot vedea că singura „sabie” mânuită de Muhammad a fost sabia milostivirii, compasiunii, prieteniei și iertării – sabia care cucerește inamicii și le purifică inimile. Sabia lui era mai ascuțită decât sabia de oțel.”

[Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri, Gorakhpur (India), 1928]

„El a preferat să emigreze decât să lupte cu poporul său, dar, când opresiunea a depășit nivelul toleranței el a ridicat sabia pentru a se apăra. Cei care cred că religia se poate răspândi cu forța sunt tembeli care nu înțeleg nici căile religiei nici ale lumii; ei sunt mândri de opiniile lor pentru că sunt foarte, foarte departe de adevăr.”

[jurnalist sikh în Nawan Hindustan, Delhi, 17 noiembrie 1947]

Rudyard Kipling afirma: „Estul este Est iar Vestul este Vest și cele două nu se vor întâlni niciodată.”

Greșea!

Întru apărarea lui Muhammad ﷺ toți cei fără-de-prejudecăți vor converge.

Lasă un comentariu